3 tips om de negatieve effecten van wijn te beperken

Tijdens de feestdagen wil je genieten van een lekker glaasje wijn en meestal blijft het niet bij één glaasje. Hoe voorkom je dat je daar extra kilo’s van aankomt of klachten door krijgt?

Ik geef je een paar tips:

  • Kies bij voorkeur wijn zonder toegevoegde sulfieten.

    Sulfieten worden aan de wijn toegevoegd om deze te beschermen tegen bacteriën en ongewenste gisten. Ook remmen ze de oxidatie van de wijn af waardoor de houdbaarheidstermijn sterk verlengd wordt. Bij veel mensen veroorzaakt sulfiet hoofdpijn, misselijkheid, allergische reacties en spijsverteringsproblemen. Mensen met slechte nier- en leverwerking moeten sulfieten vermijden. Ook astmapatiënten moeten oppassen want dit kan tot ernstige benauwdheid leiden.

  • Drink je wijntje vlak voor het eten.

    Als je alcohol tijdens de maaltijd of direct daarna drinkt, veroorzaakt het een gisting van je eten in je spijsvertering. Daardoor wordt het voedsel niet optimaal afgebroken en de voedingswaarde ervan wordt niet benut. Er ontstaan veel afvalstoffen met als gevolg een opgeblazen buik, buikpijn, winderigheid, oprispingen, constipatie, diarree die de voorbode zijn van meer serieuze gezondheidsproblemen. Zulke problemen kun je voorkomen door alcohol vlak voor het eten te drinken, tenzij je maagproblemen hebt. Wacht na het eten minimaal een uur, het liefst twee uur, voordat je weer een glaasje alcohol pakt. Heb je maagproblemen, dan kun je alcohol beter helemaal laten staan.

  • Drink je glaasje wijn langzaam en geniet ervan.

    Als je langzaam drinkt, voorkom je dat je te veel drinkt. Alcohol wordt in je lichaam in suiker omgezet. Dat zorgt snel voor extra kilootjes en heeft tevens een negatieve invloed op je gezondheid. Bovendien zorgt alcohol voor de schommeling van je bloedsuikerspiegel, waardoor je langere tijd last van vermoeidheid blijft houden. Dit effect kun je enigszins compenseren door veel water bij je glaasje wijn te drinken.

Lees in mijn nieuwe boek Het Dreambody Plan hoe je je producten op de juiste manier kan combineren en je maaltijden het beste kan samenstellen om een gezond, fit en slank lichaam te creëren dat het beste bij jou past: de beste versie van jezelf, je eigen Dreambody!
Ook vind je in mijn nieuwe boek een effectief trainingsprogramma voor thuis, veel ontspannings-, beauty- en motivatietips en zelfs 66 exclusieve recepten.

Reserveer mijn nieuwe boek nu tijdens de voorverkoop (+ tijdelijke bonus t.w.v.€35)

Ik kan bijna niet wachten! Mijn nieuwe boek verschijnt 9 januari in de winkels. Als je hem nu alvast online reserveert (via bruna.nl) ontvang je bij het boek een tijdelijke bonus t.w.v. € 35,-! Klik op de afbeelding hieronder om er alles over te lezen.
Comments

Andere blogs

17 februari 2017

Spinazie-ananas smoothie

Met deze heerlijke smoothie begin je je dag met een frisse start. Met dit recept maakt je 1 liter smoothie. Enjoy!!


13 maart 2017

In de 4e week van mijn challenge en bijna medicatievrij

Inmiddels ben ik in de 4e week van mijn challenge van de gewonnen coaching van afgelopen december, 3 maanden gratis begeleiding en coaching van Asja.


27 maart 2017

Parmezaan worteltjes

Deze super gezonde snack is ook ideaal als hapje voor de feestdagen. Wortels zijn een rijke bron van bètacaroteen die in ons lichaam in onmisbare vitamine A wordt omgezet. Vitamine A is goed voor je ogen, je huid en je immuunsysteem.