Bakken of in de oven bereiden?

Het bereiden van voedingsmiddelen in de oven heeft veel voordelen, zowel voor de gezondheid als voor de smaak. Vooral voor vleesproducten, gevogelte en vis is het belangrijk. Als je ze in de oven bereidt, hoef je geen vet te gebruiken. Dan worden ze in hun eigen vet gegaard. Als je ze in een koekenpan bakt, heb je echter vet nodig. Vooral geharde plantaardige bakvetten zijn ongezond en zitten boordevol transvetten. Je weet waarschijnlijk al dat transvetten veel slechter zijn dan verzadigde vetten en in grote hoeveelheden kankerverwekkend kunnen zijn.

Als je ze toch liever in een koekenpan bakt, gebruik dan gezonde vetvarianten zoals ghee. Ghee is geklaarde boter, dat betekent dat de eiwitten zoals caseïne, lactose (melksuiker) en andere bestanddelen uit de boter zijn verwijderd. Ghee is zuiver, zacht van smaak en is in tegenstelling tot roomboter geschikt om verhit te worden. Bij hoge verhitting komen er geen schadelijke stoffen vrij. Dus ideaal voor bakken, braden en zelfs frituren. Bovendien is ghee erg smaakvol en het versterkt de smaak van kruiden en specerijen. Hier vind je het recept om ghee zelf te maken.

Ook groenten kun je in de oven bereiden. Als je ze samen met vlees, kip of vis in een ovengerecht verwerkt, dan heb je geen vet nodig. Anders kun je ze met ghee of olijfolie extra virgine besprenkelen. Bak groenten niet te lang. Als ze half rauw blijven, behouden ze hun fytochemische eigenschappen die ons tegen kanker beschermen. Daarnaast leveren ze ons natuurlijke vitaminen en mineralen.

Belangrijk! Combineer vlees, gevogelte en vis niet met de producten die samen rottingsprocessen in je darmen veroorzaken, waardoor je veel klachten kan krijgen! Wil je weten hoe je de voedingsmiddelen het beste kan combineren, lees dan mijn boek De Levensstijl Methode>> waar je alles vindt over de verteringseisen van producten.

Wil je de kracht van De Levensstijl Methode binnen een week al ervaren, meld je dan aan voor mijn online programma Dreambody Guide en bereik je doelen in 12 weken!

DREAMBODY GUIDE >>

Wil je weten of Dreambody Guide iets voor jou is, laat je dan inspireren door succesverhalen van andere mensen die het online programma hebben gevolgd of nog steeds aan het volgen zijn…

SUCCESVERHALEN >>

Zorg goed voor je lichaam en koester je gezondheid! Met een gezond lichaam kun je intens van het leven genieten en je dromen realiseren. Ga ervoor!

  • bakken, vet
  • 2 augustus 2017
  • asjaComments

Andere blogs

17 februari 2017

Spinazie-ananas smoothie

Met deze heerlijke smoothie begin je je dag met een frisse start. Met dit recept maakt je 1 liter smoothie. Enjoy!!


13 maart 2017

In de 4e week van mijn challenge en bijna medicatievrij

Inmiddels ben ik in de 4e week van mijn challenge van de gewonnen coaching van afgelopen december, 3 maanden gratis begeleiding en coaching van Asja.


27 maart 2017

Parmezaan worteltjes

Deze super gezonde snack is ook ideaal als hapje voor de feestdagen. Wortels zijn een rijke bron van bètacaroteen die in ons lichaam in onmisbare vitamine A wordt omgezet. Vitamine A is goed voor je ogen, je huid en je immuunsysteem.