Hoe gezond is watermeloen?

Watermeloenen zijn tegenwoordig bijna het hele jaar door verkrijgbaar, maar het lekkerst zijn ze natuurlijk in de zomer. Watermeloenen zijn niet alleen erg lekker, maar ook heel gezond. Ze bestaan voor 95% uit water en zijn daarom een ideale dorstlesser voor in de warme periode. Alsof de natuur er rekening mee heeft gehouden door watermeloenen een seizoensfruit van de zomer te maken. In deze periode hebben ze dan ook de hoogste voedingswaarde. Ze zijn rijk aan vitamine C en bètacaroteen en mineralen, zoals calcium, magnesium, kalium, ijzer en zink. Bètacaroteen wordt in ons lichaam omgezet in vitamine A. Deze vitamine helpt onze huid, haar en ogen gezond te houden. Als je huid te veel aan de zon is blootgesteld waardoor de huidcellen zijn beschadigd, helpt vitamine A om ze te herstellen. Daarnaast werkt vitamine A in ons lichaam als antioxidant en beschermt daarmee de cellen tegen vrije radicalen.

Vanwege een hoog gehalte aan kalium hebben watermeloenen een bloeddrukverlagend effect. Dat is goed voor je hart en bloedvaten. Kalium draagt ook bij aan gezondere nieren. Overmaat aan eiwitten in het voedingspatroon, zoals bij eiwitdiëten, verhoogt de hoeveelheid urinezuur in het bloed. Urinezuur kan nierstenen veroorzaken. Kalium verlaagt de hoeveelheid urinezuur. Dat vermindert de kans op nierschade en de vorming van nierstenen.

Watermeloen past ook perfect in je voedingspatroon wanneer je wilt afvallen. Je zou kunnen denken dat watermeloenen je tegenwerken bij het afvallen vanwege een hoog gehalte aan fructose. Maar dit nadelige effect krijg je alleen als je watermeloen verkeerd combineert.

Wil je alles weten over de juiste combinaties van voedingsmiddelen, lees dan mijn boek De Levensstijl Methode >>.

Wil je de kracht van De Levensstijl Methode binnen een week al ervaren, meld je dan aan voor mijn online programma Dreambody Guide en bereik je doelen in 12 weken!

DREAMBODY GUIDE >>

Wil je weten of Dreambody Guide iets voor jou is, laat je dan inspireren door succesverhalen van andere mensen die het online programma hebben gevolgd of nog steeds aan het volgen zijn…

SUCCESVERHALEN >>

Zorg goed voor je lichaam en koester je gezondheid! Als je gezond bent en van energie bruist, kun je al je andere doelen makkelijker bereiken. Ga ervoor!

Liefs, Asja
Comments

Andere blogs

17 februari 2017

Spinazie-ananas smoothie

Met deze heerlijke smoothie begin je je dag met een frisse start. Met dit recept maakt je 1 liter smoothie. Enjoy!!


13 maart 2017

In de 4e week van mijn challenge en bijna medicatievrij

Inmiddels ben ik in de 4e week van mijn challenge van de gewonnen coaching van afgelopen december, 3 maanden gratis begeleiding en coaching van Asja.


27 maart 2017

Parmezaan worteltjes

Deze super gezonde snack is ook ideaal als hapje voor de feestdagen. Wortels zijn een rijke bron van bètacaroteen die in ons lichaam in onmisbare vitamine A wordt omgezet. Vitamine A is goed voor je ogen, je huid en je immuunsysteem.