Jij bepaalt zelf of je de top haalt!

Gemotiveerd door het leven gaan is de sleutel tot succes om jouw doelen te behalen. Zonder motivatie zal je niet veel bereiken.
Als je helemaal tevreden bent met je leven, met je gezondheid en met je lichaam, dan is er niets aan de hand. Ben je niet tevreden, dan is het tijd om hier hard aan te gaan werken om de noodzakelijke verandering te bewerkstelligen.

Durf jezelf steeds meer uit te dagen. Probeer geen genoegen te nemen met wat er van jou gevraagd wordt. Stel je eigen eisen en maak er een uitdaging van. Je kan je brein dan op een gegeven moment zo instellen dat het een uitdaging voor je wordt en die uitdaging ga je op een gegeven moment steeds leuker vinden.
Het uitdagen van jezelf en jezelf op die manier instellen is een lifestyle en een mentaliteit. Als je die onder de knie hebt, kan je trots zijn en zal je geen last meer hebben van onzekerheid en ontevredenheid over jezelf en de omstandigheden om je heen.

Zoek niet altijd de meest makkelijke en eenvoudige weg. Je kunt niet verwachten jezelf persoonlijk te zien groeien of sterker en gezonder te zien worden als je alleen de makkelijke wegen kiest. Je zult gewoonweg niet groeien of het topniveau van je gezondheid en fitheid bereiken door genoegen te nemen met minder. Je kunt altijd meer dan je denkt te kunnen! Geloof in het feit dat je veel en veel meer kan. De meest succesvolle mensen in hun werk of überhaupt in hun leven hebben zichzelf uitgedaagd. Ze hebben meerdere keren moeten vallen en weer opstaan. Dat is waar het leven om draait, vallen en opstaan. En als je opstaat, weer met beide benen op de grond staan. Dat is de kunst die je in jezelf kan ontwikkelen.

De mensen waar je misschien naar op kijkt, zijn zeker niet aan de top begonnen. Ze hebben niet zomaar vanuit hun luie stoel aan iemand gevraagd: ‘Mag ik op het podium staan en meteen succesvol worden?’ De top-koks begonnen bijvoorbeeld met afwassen en het neerzetten van tafels en stoelen. En als ze geluk hadden mochten ze in de keuken helpen.
Het is tijd om wakker te worden en te beseffen dat je niet vanuit je luie stoel, bed of baan zomaar de volgende Oprah, Steve Jobs, Linda de Mol of Eva Jinek kan worden.
Je moet ergens beginnen en dat is meestal vanaf de bodem. Daar begin je jouw vaardigheden te ontwikkelen.

Je kunt alle talenten en vaardigheden in het leven hebben, maar die zullen je niet naar de top brengen. Geloof in jezelf, kijk naar jezelf in de spiegel en vertel jezelf telkens dat je het kunt.
Het maakt niet uit waar je succesvol in wilt worden. Op je werk of met je eigen Dreambody. Iets aanpakken en daarin succesvol worden zou het doel moeten zijn.
Misschien moet je eerst andere drempels overwinnen. Bijvoorbeeld solliciteren op een baan waarvan je denkt dat je daar niet goed genoeg voor bent. Doe het gewoon. Zeg tegen jezelf: ‘Ik ga het doen! Ik ben goed genoeg en ik weet dat het me gaat lukken. Zo niet? De volgende keer beter.’ Het belangrijkste is gewoonweg het DOEN.

Het maakt echt niet uit waar je doorheen gaat in dit leven of hoe je je voelt. Zorg ervoor dat je je ogen openhoudt en uit elke levenservaring een les haalt, een kans om jezelf te verbeteren of een kans om steeds sterker en sterker te worden. Want jij kan dit!

Een teken van volwassenheid en persoonlijke groei is niet je leeftijd, maar wanneer je jezelf accepteert, je respect hebt voor de medemens en je je elke dag probeert te verbeteren. Jij kan dit, ik geloof in jou!

In mijn nieuwe boek Het Dreambody Plan heb ik een heel hoofdstuk toegewijd aan het onderwerp ‘Motivatie’ om je te helpen gedurende de hele weg naar je doel gemotiveerd te blijven.

Liefs, Asja

Bestel mijn nieuwe boek nu tijdens de voorverkoop

en ontvang een bonus t.w.v. €35. Klik op de afbeelding voor meer info.
Comments

Andere blogs

17 februari 2017

Spinazie-ananas smoothie

Met deze heerlijke smoothie begin je je dag met een frisse start. Met dit recept maakt je 1 liter smoothie. Enjoy!!


13 maart 2017

In de 4e week van mijn challenge en bijna medicatievrij

Inmiddels ben ik in de 4e week van mijn challenge van de gewonnen coaching van afgelopen december, 3 maanden gratis begeleiding en coaching van Asja.


27 maart 2017

Parmezaan worteltjes

Deze super gezonde snack is ook ideaal als hapje voor de feestdagen. Wortels zijn een rijke bron van bètacaroteen die in ons lichaam in onmisbare vitamine A wordt omgezet. Vitamine A is goed voor je ogen, je huid en je immuunsysteem.