#1 Waarom noem ik mezelf een geluksvogel?

Hi lief mens,

Super dat je de tijd neemt om mijn dagboek te lezen. Ik weet dat jouw tijd schaars is. Tijd kunnen we niet kopen of cadeau krijgen. Tijdmanagement kan helpen om efficiënt met de tijd om te gaan, maar in principe gaat het om prioriteiten stellen. Daarom waardeer ik des te meer dat je nu je tijd opoffert om mijn dagboek te lezen.

Ik hoop dat ik jou met mijn dagboek kan inspireren en motiveren om de juiste keuzes in je leven te maken wat betreft je gezondheid, je voeding, je levensstijl, je mindset, je gedachten, het omgaan met emoties, verdriet, verlies, teleurstellingen, mensen die onaardig tegen je doen en alles wat met het leven en de persoonlijke ontwikkeling te maken heeft.

Je moet zeker niet dezelfde keuzes maken die ik soms heb gemaakt, want als ik altijd de juiste keuzes had gemaakt, had ik niets in mijn leven geleerd en was ik niet aan dit dagboek begonnen. Sommige dingen zou ik liever niet van mijn eigen ervaringen leren, maar van ervaringen van anderen. Ik had zo graag gewild dat ik een inspiratiebron had gehad, waaruit ik mijn energie kon putten en de juiste keuzes kon maken. Soms heeft het ook niets te maken met keuzes maken, maar wel met de dingen die je gewoon ongevraagd overkomen. Oh, man, wat zou ik mijn leven opnieuw willen beginnen, maar dan wel met al mijn opgebouwde levenservaringen in mijn geheugen zonder ze opnieuw te moeten beleven. Helaas, dat blijft bij dromen.

Misschien is dit herkenbaar voor jou. Wat ik wel zelf heb geleerd is dat ik uit iedere negatieve ervaring iets moois en positiefs heb kunnen halen. Op een gegeven moment als mij iets overkwam wat mij normaal gesproken kapot zou maken, werd ik nieuwsgierig naar wat voor moois ik uit deze ervaring zou gaan leren. Ongelooflijk dat als je je gedachten in die positieve richting kan sturen, je zo veel vrede en rust in je gedachten kan ervaren, ondanks de zware periode waarin je zit.

Dit is de reden waarom ik mezelf een geluksvogel noem. Niet omdat ik een rooskleurig leven zonder obstakels heb, maar juist omdat ik weet hoe ik die obstakels moet overwinnen, hoe ik het leven na alles nog steeds heel positief kan ervaren, hoe ik nog steeds van mensen kan blijven houden en hun positieve kanten kan zien, zonder enig onderscheid, ook als ze gemeen en onaardig naar mij zijn geweest, hoe ik iedereen om me heen het allerbeste gun en iedereen als vriend of collega beschouw en niet als een tegenstander of concurrent (aandoeding van deze tijd) en hoe ik van het leven kan blijven genieten. Het bereiken van dit niveau van het (wel)zijn betekent voor mij echte vrijheid en rijkdom. Ik leer nog steeds en blijf leren tot ik de beste versie van mezelf heb gecreëerd.

Ik hoop uit het diepste van mijn hart dat mijn dagboek waarmee ik verschillende thema’s uit het leven ga behandelen, een klein steentje bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Liefs, Asja

Dagboek van een geluksvogel

Via mijn dagboek dat ik wekelijks ga bijhouden, ga ik ook mijn recente ervaringen met je delen die ertoe hebben geleid dat ik met dit platform ben gestart. Lees volgende week een vervolg.

Heb je suggesties voor een thema uit het leven dat jouw interesse heeft, dan zijn ze van harte welkom. En als je mijn blogs niet wil missen, volg mij dan op mijn Facebook pagina of schrijf je je in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief. Dan word je op de hoogte gehouden van al mijn nieuwe blogs en recepten.
Dank voor het lezen!

Lees hier meer van mijn dagboek-blogs
Comments

Andere blogs

17 februari 2017

Spinazie-ananas smoothie

Met deze heerlijke smoothie begin je je dag met een frisse start. Met dit recept maakt je 1 liter smoothie. Enjoy!!


13 maart 2017

In de 4e week van mijn challenge en bijna medicatievrij

Inmiddels ben ik in de 4e week van mijn challenge van de gewonnen coaching van afgelopen december, 3 maanden gratis begeleiding en coaching van Asja.


27 maart 2017

Parmezaan worteltjes

Deze super gezonde snack is ook ideaal als hapje voor de feestdagen. Wortels zijn een rijke bron van bètacaroteen die in ons lichaam in onmisbare vitamine A wordt omgezet. Vitamine A is goed voor je ogen, je huid en je immuunsysteem.